Foto: Shutterstock
"Salāti ir vienkārši pagatavojama maltīte. Atkarībā no katra vēlmēm sieru var likt klāt salātiem svaigu vai fritētu. Izmantojiet rudens dabas veltes, piemēram, brūklenes, lai atsvaidzinātu salātus un piešķirtu tiem papildu garšas nianses," par salātiem stāsta restorāna "Laivas" šefpavārs Jānis Eislers.
15Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gkazas siers100 gpanējuma rīvmaize2 gab.olas dažādi lapu salāti (pēc gaumes, piemēram, ledussalāti, rukola, Ķīnas kāposti, skābenes u.tml.)1 gab.citrons

Sagatavošana

1

Sieru iepanē miltos, olā un rīvmaizē.

2

Salātu lapas apslaka ar citronu sulu, pievieno sāli, piparus.

3

Sieru fritē eļļā 180 grādu temperatūrā, līdz kļūst dzelteni brūns, kārto virsū salātiem.

4

Vislabāk garšo ar svaigām brūklenēm, kas diennakti noturētas cukurā istabas temperatūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!