Foto: Shutterstock
Pannā ceptās siermaizītes sanāk vidiņā mīkstas, bet no apakšpuses - viegli kraukšķīgas, sola receptes autore. Receptes pierakstā saglabāts autores rakstības stils un izteiksmes līdzekļi.
20Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

cauraugusi kūpināta krūtiņa sīpols baltmaize sviests tomātu mērce siers

Sagatavošana

1

Ņem cauraugušu kūpinātu krūtiņu (nu jo garšīgāka, jo labāk), sīki sagriež kā speķrausīšiem, sakapā arī 1 sīpolu, liek pannā apcepties gaļiņu kopā ar sīpoliņiem, cep uz nelielas liesmas, lai smuki apcepas, bet nepiedeg, es nelieku neko klāt, jo tās gaļas parasti pašas pietiekoši sāļas.

2

Sagriež baltmaizi (vai jau sagriezta ir), uzsmērē sviestu (tikai uz virspuses), liek uz maizītes 1 lielu tējkaroti apcepto gaļas - sīpolu masu, uzpilina labu tomātu mērci, nu tikai par maz ar nevar uzpilināt, un tad - jau atsevišķi ir sarīvēts siers tāda paliela kaudzīte uz šķīvja. Liek to sieru tādu riktīgu šļuku virsū, lai baiga kaudze izskatās, mazliet tāda grīļīga.

3

Uzkarsē lieeeeeeelu pannu, izkausē tajā pannā mazliet sviestu (nevis eļļu) un krāmē tās maizītes virsū uz pannas, tad apsedz ar vāku (OBLIGĀTI! ), uguni nogriež burtiski uz vismazāko, kas iespējams, un gaida, kad siers izkusīs.

Ja siers štruntīgs, tad es sarīvētam pielieku nedaudz garšvielas (mūsdienās mēdz būt sieri bez siera garšas).

Iesūtīja: bum-bum

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!