Foto: Vida Press
Šķiet, nav otra tik pateicīga ēdiena kā pasta - dažādo mērču un piedevu variācijas sniedz iespējas teju katru dienu ēst pavisam citādāku makaronu ēdienu! Šai dienai - ļoti ātra un vienkārša ideja - tagliatelle pasta ar zaļajiem zirnīšiem un prošuto šķiņķi. Izmēģini!
2Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 20
175 gmakaroni, piemēram, tagliatelle vai fettucine100 gsaldēti zirņi2 ĒKolīveļļa6 salvijas lapas3 šķēlesParmas šķiņķis1 ķiploka daiviņa sāls, pipari3 ĒKsaldais krējums rīvēta miziņa un sula no puscitrona

Sagatavošana

1

Tagliatelle makaronus uzvāra atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma, pēdējās divās minūtēs ūdenim pievienojot arī saldētus zaļos zirnīšus.

2

Pannā uzkarsē olīveļļu, strauji apcep salvijas lapas, līdz tās ir kraukšķīgas. Izņem salviju no pannas un noliek siltumā.

3

Prošuto šķiņķi saplucina mazākos gabaliņos un strauji apcep, līdz tas ir kraukšķīgs. Izņem no pannas un noliek siltumā.

4

Pannā iespiež ķiploka daiviņu un karsē apmēram minūti. Noņem pannu no uguns, ielej saldo krējumu un pievieno citrona sulu un rīvētu miziņu.

5

Sajauc mērci ar tagliatelle makaroniem un zirnīšiem, pievieno sāli un piparus. Ja šķiet, ka pasta ir par sausu, pievieno nedaudz ūdeni, kurā vārīti makaroni.

Pasniedz ar cepto šķiņķi un salvijas lapām, pārkaisa ar rīvētu Parmezānu. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!