Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kārdinošas rauga mīklas picas ar tomātu pastu, mocarellu, anšoviem un olīvām. Interesantākai garšai pievieno arī kaperus.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
MĪKLAI:1 ĒKolīveļļa165 mlremdens ūdens250 gmilti0.5 TKsāls1 TKsausais raugs VIRSKĀRTAI:8 ĒKtomātu pasta vai biezenis1 ĒKmazie kaperi16 marinētas anšovu filejas20 melnās olīvas250 gmocarella2 saujasbaziliks

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo mīklu: eļļu sajauc ar ūdeni. Lielā bļodā sajauc miltus ar sāli, kā arī sauso raugu. Miltu kaudzes vidū uztaisi bedrīti un ielej tajā ar ūdeni sajaukto eļļu. Mīklu samaisi viendabīgā masā. Pēc tam mīklas bumbu liec uz virsmas, kas apkaisīta miltiem, un mīci apmēram 10 minūtes.

2

Tad mīklu ieliec bļodā, kas iesmērēta ar eļļu, un apklāj ar pārtikas plēvi. Ļauj tai uzrūgt apmēram 2 stundas. Pēc tam mīklu izņem no bļodas un sadali uz pusēm. Abas daļas izrullē apaļā formā un liec uz cepešplātīm, kas izklātas ar cepamo papīru.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 230°C.

4

Uz picām uzsmērē tomātu pastu. Tad uzliec uz tām siera šķēles, olīvas, kaperus un anšovus. Picas liec cepeškrāsnī un cep 8–10 minūtes. Izņem no krāsns un apkaisi ar bazilika lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!