Foto: Shutterstock
Saldi skābi, aromātiski un ar čili asumiņu cāļa stilbiņi. Piemēroti greznākām vakariņām un nelielām viesībām.
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 lielie vistas stilbi (stilbiņš ar šķiņķi kopā) saujatimiāns3 ĒKolīveļļa3 apelsīni100 mlmedus MARINĀDEI:100 mlapelsīnu sula1 ĒKčili mērce100 mlolīveļļa3 ĒKsinepes2 TKrīvēta apelsīnsa miziņa šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari

Sagatavošana

1

Marinējamajā traukā vai maisiņā liek vistu lielos stilbus, strap tiem pa vidu iekārto timiāna zariņus.

2

Samaisa marinādi: sajauc kopā apelsīnu sulu ar čili mērci, olīveļļu, sinepēm, smalki rīvētu apelsīna miziņu, šķipsnu sāls un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Marinādi izmaisa un lej pāri gaļai. Nosedz un liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām vai uz visu nakti.

3

Liek karsēties cepeškrāsni uz 220°C. Stilbiņus izņem no marinādes un noslauka papīra dvielī sausus un ļauj sasilt istabas temperatūrā.

4

Sagatavo cepešpannu, to viegli ietaukojot. Sagriež divus apelsīnus ripās un izklāj pannas pamatni. Starp apelsīniem liek papildu timiāna zariņus.

5

Sakarsē pannu ar eļļu un no abām pusēm apcep stilbiņus, līdz veidojas zeltaini brūna ādiņa, apmēram 5-10 minūtes no katras puses. Liek stilbiņus uz apelsīniem, pēc tam tos bagātīgi apsmērē ar medu. Pannu nosedz ar foliju un liek cepeškrāsnī uz 45 minūtēm, ik pēc 15 minūtēm nosmērējot stilbiņus ar medu.

6

Pēc 45 minūtēm uzregulē krāsni karstāku, līdz 250°C. Noņem foliju un cep šķiņķīšus 5-10 minūtes, līdz tie ieguvuši skaistu kraukšķīgu garoziņu. Uzmanību, seko līdzi, lai medus nesadeg melns!

7

Sagriež daiviņās atlikušo apelsīnu un pasniedz ar ceptajiem stilbiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!