Kā vistu padarīt plakanu? Atbilde ir vienkārša: jāizņem vistas mugurkauls. Pēc šādas apstrādes gaļu ir vieglāk cept un pēc cepšanas sagriezt. Mugurkaula izņemšana nav tik sarežģīts process, kā sākumā šķiet. Šīs receptes pagatavošanai vislabāk izvēlēties lauku vistu, kas audzēta ar bioloģiskām metodēm.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.vesela vista60 mlolīveļļa pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari1 gab.citrons1 gab.buntīte svaigas salvijas MĒRCEI:2 ĒKolīveļļa1 gab.šalotes sīpols, nomizots un sagriezts1 gab.selerijas kāts, sagriezts gabaliņos1 gab.burkāns, sagriezts šķēlītēs360 mlbaltvīns2.5 ĒKsviests pēc garšassāls un pipari

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 205 grādiem. Cepeškrāsns restītes uzliek uz cepampapīra, kas pārklāts ar alumīnija foliju.

2

Vistu sagatavo cepšanai, to noliekot ar filejas pusi uz leju, izgriež mugurkaulu. Vistu apgriež otrādi un pārgriež skrimsli virs krūts kaula, lai vista kļūtu plakana. Krūts skrimsli noliek malā.

3

Vistu pārsmērē ar olīveļļu, pārber ar sāli un pipariem. Liek uz sagatavotajām restītēm ar fileju pusi uz augšu un zem vistas paliek citronu škēlītes un salvijas lapiņas. Cep cepeškrāsnī, kamēr āda kļūst zeltaina un kad gaļas termometrs uzrāda vismaz 77 grādus. Vistu pārklāj ar foliju.

4

Gatavo mērci, uz vidēji lielas liesmas uzkarsējot 2 ēdamkartoes olīveļļas. Krūts skrimsli sagriež gabalos un apcep. Pievieno šalotes sīpolu, burkānu un seleriju un cep vēl dažas minūtes. Pielej vīnu un uz lēnas uguns turpina karsēt vēl 15 minūtes. Visu pannas saturu uzkāš caur sietiņu un šķidrumu bez biezumiem ielej atpakaļ pannā. Tieši pirms pasniegšanas, pievieno sviestu un uz zemas uguns silda, kamēr sviests ir izkusis. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

5

Vistu sagriež gabalos, pārlej ar mērci un nekavējoties pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!