Foto: Shutterstock
Olu sakuļ ar sāli un cukuru, pielej 3/4 paredzētā piena daudzuma. Šķidrumu pa daļām lej bļodā iesijātos miltos un maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga. Pēc tam pielej atlikušo pienu, samaisa un atstāj 23—30 minūtes, lai milti uzbriest.
35Minūtes
22Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
60 gkviešu milti120 mlpiens0.5 gab.ola cukurs sāls15 gtauki PILDĪJUMAM:50 gbiezpiens 9%0.5 gab.ola5 gkviešu milti15 gcukurs sāls vaniļas cukurs vai citrona miziņa10 grozīnes CITS VARIANTS:75 gvājpiena biezpiens10 gskābs krējums0.5 gab.ola5 gkviešu milti5 gcukurs ķimenes sāls

Sagatavošana

1

No sagatavotās mīklas cep plānās pankūkas no vienas puses, liek uz koka dēlīša vai lēzena šķīvja ar apcepto pusi uz augšu. Uz pankūkas apceptās puses vienā malā liek pildījumu, pārloka tam pāri abas sānu malas un saloka. Pēc tam pildītās pankūkas liek sakarsētos taukos un cep, līdz tās ir dzelteni brūnganas un biezpiens izkarsis.

2

Pildījums: biezpienu samaisa vai samaļ, pievieno cukuru, sāli, olu vai tikai olas dzeltenumu, garšvielas, miltus un visu samaisa.

3

Vājpiena biezpienam pievieno krējumu, saldajam biezpiena pildījumam — noskalotas, uzbriedinātas rozīnes. Pasniedz ar cukuru un kanēli, kausētu sviestu vai skābu krējumu.

Recepte no grāmatas "Latviešu ēdieni" (N. Masiļūne, A. Pasopa, Rīga, 1986)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!