Foto: Shutterstock
Cepot plānās pankūkas, pats svarīgākais ir pareizas konsistences mīkla un ļoti karsta panna. Kas gan var būt labāks par plānajām pankūkām, ko ēd nesteidzīgās svētdienas brokastīs, pārziežot ar pēc vasaras smaržojošu zemeņu ievārījumu!

No šī produktu daudzuma sanāks izcept 6-8 pankūkas.

30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1.5 glāzesmilti2 olas1 glāzepiens1 glāzeūdens1.5 ĒKcukurs šķipsnasāls2 ĒKeļļa

Sagatavošana

1

Palielā bļodā ar mikseri vai putojamo slotiņu sakuļ olas viendabīgā konsistencē.

2

Pievieno eļļu, cukuru, šķipsnu sāls un visu samaisa. Pievieno un iekuļ miltus - no sākuma 1 glāzi, tad atlikušo 1/2 glāzi, kuļot, līdz izveidojusies bieza mīkla.

3

Nepārtraukti kuļot, pamazām pievieno pienu un ūdeni, līdz izveidojas viendabīga, samērā šķidra pankūku mīkla bez kunkuļiem. Ja visu pienu un ūdeni pievienos vienā piegājienā, var gadīties, ka milti neizšķīdīs, tādēļ svarīgi šķidrumu liet lēnām un pakāpeniski.

4

Kad mīkla gatava, ļauj tai 10 minūtes atpūsties.

5

Pannā lej eļļu un sakarsē. Ar kausiņu lej mīklu vienā pannas maliņā un, grozot un kustinot pannu, mīklu izlīdzina pa visu pannu. Kad pankūka no vienas puses apcepusies zeltaina, ar platu cepamo lāpstiņu to apgriež uz otru pusi. Pankūkām jābūt plānām.

Pasniedz karstas - ar krējumu, ievārījumu, cukuru, jogurtu vai jebko citu, kas vien ienāk prātā. Labu apetīti un lai laba svētdiena!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!