Mājas mums katram ir miera osta un patvērums, kur atpūsties, tāpēc svarīgi, lai noskaņa un atmosfēra tam būtu atbilstoša. Krāsai šajā jomā ir visai liela nozīme, tāpēc pievērs uzmanību portāla ''Better Homer and Gardens'' sniegtajiem padomiem, kādas krāsas ieviest katrā telpā, lai noskaņa būtu nomierinoša un palīdzētu atslābināties.

Viesistaba

Viesistaba tiek izmantota arī kā atpūtas istaba, tāpēc šai telpai jāpievērš jo īpaša uzmanība tam, kādas krāsas dominē. Tā kā šīs telpas neatņemama sastāvdaļa ir dīvāns, tad tam vajadzētu būt dabīgās ādas vai smilšu tonī. Savukārt sienas krāsojums kombinācijā ar šādu toņu dīvānu var būt piparmētras vai izbalējušu džinsu krāsā. Īpaši paveicies ir tiem, kam ir vecās koka vai parketa grīdas, tās noteikti vajag saglabāt. Ja ir vēlme ieviest paklāju, tad to izvēlēties no kāda pīta materiāla, ievērojot saskaņotību ar grīdas krāsu.

Guļamistaba

Lai nu kurā telpā, bet guļamistabā jāpievērš vislielākā vērība krāsām, lai miegs būtu kvalitatīvs, katra diena iesāktos ar labu izgulēšanos un mundrumu jauniem darbiem. Guļamistabas interjeram vajadzētu būt tikpat ērtam un patīkamam, kā pidžamai. Kas attiecas uz krāsām, tad piemērota būs zaļā krāsa jebkurā tonī, jo tai piemīt visnomierinošākā iedarbība. Piemērota būs arī balta krāsa, bet arī izmantotajām tekstūrām ir nozīme – pūkaini pledi, mīksti spilveni, flaneļa gultas veļa un citi patīkami materiāli ir daļa no tā, kā radīt nomierinošu noskaņu guļamistabā.

Ēdamistaba

Ēdamistabas interjerā bieži vien atļaujamies eksperimentēt visvairāk ar krāsām, tekstūrām un citiem elementiem, taču svarīgi, lai arī šeit tiktu radīta nepieciešamā noskaņa. Sienu krāsojums var būt balts, veclaicīgi rozā, pelēks vai sudraba, tāpat piemēroti būs zemes toņi, rūsgani akcenti un mēbeles no sarkankoka vai ziloņkaula krāsā.

Virtuve

Arī virtuves iekārtojumam ir jābūt pārdomātam, un, ja ir vēlme šo telpu radīt nomierinošākā noskaņā, tad piemērota būs ķieģeļu sarkanās, koka grīdu un betona pelēkās krāsas klātbūtne. Virtuvē noteikti jābūt kādam dabīgam aksesuāram, piemēram, garšaugu podiņiem ar rozmarīnu, timiānu, baziliku vai piparmētru. Interjerā vienai krāsai noteikti jābūt neuzkrītošai, gluži kā fona krāsai, bet spilgtākiem akcentiem var izvēlēties ne pārāk koši sarkanu, zaļu un zilu. Neaizvietojama klasika noteikti ir baltas krāsas virtuve.

Vannasistaba

Arī vannasistabā noskaņai ir jābūt nomierinošai, lai arī visbiežāk šeit valda sterilu krāsu klātbūtne, kas nepavisam nerada omulīgu un mājīgu vidi. Tieši tāpēc, papildinot ierasti balto fonu, izvēlies dabā sastopamās krāsas, jo tieši tām ir piemīt nomierinoša iedarbība, piemēram, meža zaļo, jūras zilo, zemes brūno vai saules dzelteno. Pievērs uzmanību loga noformējumam, lai aizkari vai žalūzijas būtu gaismas caurlaidīgā krāsā.

Priekšnams jeb koridors

Vēl kāda telpa, kuras iekārtošanai jāpievērš uzmanība, ir priekšnams jeb koridors. Šeit piemērota būs miglas vai akmens pelēka, dzidri zila, sūnu zaļa vai saulrieta sarkana krāsa. Vērtīgs padoms, ko ņemt vērā, ir koridora saskaņošana ar tālākajām telpām. Piemēram, ja nākamajā telpā ir zila krāsa, tad koridorī jāizvairās no tās izmantošanas, vai arī jāizvēlas nedaudz atšķirīgs tonis, lai istabas nesaplūstu kopā un būtu sajūta, ka tā ir cita telpa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!