Foto: Shutterstock
Krēmīga, saldskābena, lieliska puķkāpostu krēmzupa. Āboli tai piešķir īpašu vieglumu un izsmalcinātību. Gan āboli, gan puķkāposti pirms vārīšanas tiek viegli apcepti sviestā, piešķirot zupai riekstainu noti.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
50 gsviests4 sīpoli1.5 kgpuķkāposti6 āboli1.5 lpiens3 eko buljona kubiņi8 ĒKsaldais krējums4 timiāna zariņi pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Sagriež nelielos gabaliņos puķkāpostu. Dažas nelielas puķkāpostu rozetes, kurus izmantos zupas rotāšanai, noliek atsevišķi.

2

Nomazgā un nomizo ābolus, izgriež serdes, sagriež ābolus palielos gabalos. Katlā izkausē sviestu, tajā liek ābolus. Kad āboli apgrozīti sviestā un vairs nedraud tiem palikt brūniem, pievieno puķkāpostus. Visu grozot cep apmēram 5 minūtes, līdz dārzeņi kļuvuši mīkstāki.

3

Pievieno buljona kubiņus, pienu un visu uzvāra. Nogriež minimālu karstumu un sutina 5 minūtes, līdz puķkāposti un āboli mīksti.

4

Tikmēr nelielā katliņā uzvāra sālsūdeni. Tajā liek noglabātās puķkāpostu rozetes un vāra 5 minūtes.

5

Noņem zupu no uguns un ar blenderi sakuļ to krēmzupā. Pēc garšas pieliek sāli, svaigi maltus melnos piparus. Sadala zupu porcijās, katrā šķīvī lej karoti salda krējuma, grezno ar puķkāpostu rozetēm un timiāna zariņa lapiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!