Foto: Shutterstock

Lielisks un īpatnējs veids, kā sagatavot rabarberus. Rabarberi daļēji tiek vārīti želejā un daļēji sīrupā, bet pēc tam samaisīti kopā, veidojot elegantu vasarīgu desertu kombinācijā ar krēmu brulē vai putukrējumu. Brilē krēma recepti var izlasīt šeit. Visērtāk rabarberu želeju vārīt iepriekšējā dienā, lai pa nakti želeja kārtīgi sastingtu ledusskapī.

45Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 grabarberi250 mlbaltvīns400 gcukurs1 vaniļas pāksts1 citrona miziņa800 mlūdens5 gželatīns

Sagatavošana

1

Notīra un kubiņos sagriež rabarberus. Katliņā ielej vīnu, pieber cukuru. Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm, izkasa sēkliņas un pievieno vīnam, arī pāksti liek vīnā. Citronam norīvē miziņu un pievieno vīnam. Uzlej aukstu ūdeni. Izmaisa un uz vidējas uguns karsē, līdz uzvārās un cukurs izšķīst. Palielina uguni, lai sīrups kārtīgi uzburbuļo, tam pievieno rabarberus un izslēdz uguni. Uzliek vāciņu un ļauj sīrupam atdzist.

2

Kad sīrups nedaudz atdzisis, nolej nelielā katliņā 350 ml sīrupa un noliek malā. Pārējo atdzesē pilnībā. Želatīnu izšķīdina aukstā ūdenī, pievieno siltajam noglabātajam sīrupam un sakarsē (atbilstoši norādījumiem uz želatīna paciņas). Pēc tam sīrupu sadala 6 porciju trauciņos, liek ledusskapī un atdzesē.

3

Pirms deserta pasniegšanas, želeju ar dakšiņu maigi samaisa. Ar karoti virs želejas liek rabarberu gabaliņus, pārlej atdzesēto sīrupu. Pasniedz ar putukrējumu vai brilē krēmu (recepte te).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!