Lai Ziemassvētku pudiņš izdotos īpaši gards, tas jāsāk gatavot jau pirmajā Adventē. Šim pudiņam ir jādod laiks, lai tas nobriestu un sasūktos ar reibinoši aromātisko brendiju.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 ggaišās rozīnes300 gtumšās rozīnes100 gkaltētas dzērvenes150 gžāvētas aprikozes, gabaliņos120 ggaišā rīvmaize150 mlbrendijs50 gmandeļu skaidiņas190 gsviests190 gbrūnais cukurs3 gab.olas150 gmilti (self-raising)1 TKkanēlis1 TKpiparkūku garšviela

Sagatavošana

1

Bļodā liek visus žāvētos augļus. Pievieno alkoholu, samaisa, uzliek bļodai vāku un ļauj ievilkties līdz nākamajai dienai..

2

Sagatavo pudiņa formu, kuru var likt karstā ūdenī. Ietauko to ar sviestu. Uzvāri katlā ūdeni.
Traukā sajauc miltus un mandeļu skaidas ar garšvielām.

3

Saputo sviestu un cukuru, tad pievieno iepriekš viegli sakultas olas un turpina kult. Pievieno miltus, rīvmaizi, apelsīna miziņas un samaisa. Tad pieliek izmērcētus žāvētos augļus un atkal samaisa.

4

Masu liek formā, nolīdzina virsmu. Pārklāju ar foliju, gar formas malām nostiprina foliju ar pārtikas diegu.

5

Liek formu katlā, pielej karsto ūdeni tā, lai tas sniedzas formai līdz vidum. Uzliek katlam vāku un uz mazas liesmas tvaicē 5-6h. Ja nepieciešams, ik pa laikam vēl pievieno ūdeni.

6

Bļodu izņem no katla, ļauj pudiņam atdzist.

7

Tad pārlej to ar divām ēdamkarotēm brendija, ietin kokvilnas drānā, tad folijā un liek piemērota lieluma aizvākojama traukā glabāties vēsā vietā līdz svētkiem. Katru nedēļu vienu reizi pārslaka pudiņu ar brendiju.

8

Pirms pasniegšanas pudiņu tvaicē aptuveni 1 stundsu, tad izņem, apgriež otrādāk, dekorē ar pūdercukuru.

Pudiņu var pasniegt, uzlejot brendiju un to aizdedzinot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!