60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
2 glāzesmilti250 gsviests vai margarīns1 glāzecukurs1 gab.olas2 gab.kaltētas apelsīnu miziņas pūdercukurs vaniļa soda sāls PILDĪJUMAM:1 gab.iebiezināts piens bundžā0.5 glāzevalrieksti
Sagatavošana
1
Sviestu ar margarīnu un cukuru sakuļ, līdz masa paliek balta.
2
Piekuļ olu un turpina kult, līdz cukurs izkusis.
3
Pievieno vanilīnu, šķipsnu sāls, ar etiķi dzēstu sodu, apelsīnu miziņu pulveri (var izmantot arī uz smalkās rīves sarīvētu miziņu), miltus un samaisa viendabīgu mīklu.
4
Riekstiņu formu ieziež ar plānu sviesta kārtiņu un mīklu pilda tā, ali aizņem 2/3 formiņas. Formiņu liek sakarsētā cepeškrāsnī 200-220oC un cep līdz tumši - zeltainai krāsai.
5
Gatavās riekstiņu pusītes liek uz dēlīša un atdzesē.
6
Pildījums: vārītu kondensēto pienu sajauc ar smalki sagrieztiem valriekstiem. Ar pildījumu pilda pusītes un pusītes salīmē kopā.
7
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit