Foto: Shutterstock
Gaidītākais našķis bērnu ballītēs - smilšu mīklas "Riekstiņi" ar iebiezinātā piena pildījumu.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 glāzesmilti250 gsviests vai margarīns1 glāzecukurs1 gab.olas2 gab.kaltētas apelsīnu miziņas pūdercukurs vaniļa soda sāls PILDĪJUMAM:1 gab.iebiezināts piens bundžā0.5 glāzevalrieksti

Sagatavošana

1

Sviestu ar margarīnu un cukuru sakuļ, līdz masa paliek balta.

2

Piekuļ olu un turpina kult, līdz cukurs izkusis.

3

Pievieno vanilīnu, šķipsnu sāls, ar etiķi dzēstu sodu, apelsīnu miziņu pulveri (var izmantot arī uz smalkās rīves sarīvētu miziņu), miltus un samaisa viendabīgu mīklu.

4

Riekstiņu formu ieziež ar plānu sviesta kārtiņu un mīklu pilda tā, ali aizņem 2/3 formiņas. Formiņu liek sakarsētā cepeškrāsnī 200-220oC un cep līdz tumši - zeltainai krāsai.

5

Gatavās riekstiņu pusītes liek uz dēlīša un atdzesē.

6

Pildījums: vārītu kondensēto pienu sajauc ar smalki sagrieztiem valriekstiem. Ar pildījumu pilda pusītes un pusītes salīmē kopā.

7

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!