Foto: Shutterstock
Rikotas - tomātu pīrāgs ar baziliku gardai un skaistai uzkodai.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
0.5 kgkviešu milti0.5 TKsāls0.5 glāzetauki5 ĒKūdens4 gab.olas2 glāzesrikota2 gab.ķiploka daiviņas2 ĒKsasmalcināts svaigs baziliks12 gab.ķirštomāti2 ĒKeļļa1 TKsāls (rupjā)1 TKmalti melnie pipari

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190°.

2

Traukā iesijā miltus un sāli. Taukus ar dakšiņu iemīca miltos, līdz mīkla paliks kunkuļos, tik lielos kā valrieksts.

3

Pievieno ūdeni, tik daudz, lai mīkla saveltos kukulītī. Mīklu sadala 2 daļās, izrullē, liek cepamā formā (diametrā ~22 cm).

4

Olu, rikotas sieru, sasmalcinātu ķiploku, baziliku sakuļ, līdz veidojas viendabīga masa. Masu izliek uz mīklas, pa virsmu kārto tomātiņus, pārziež eļļu, pārkaisa sāli, piparus. Cep 20-25 minūtes.

5

Atdzesē un pasniedz.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!