Foto: Publicitātes foto
Skandināvi zina, kā rīsus likt lietā arī desertu gatavošanā. Lūk, gards pierādījums restorāna ''36. līnija'' šefpavāra Laura Aleksejeva izpildījumā!
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gsuši rīsi (piemēram, “Herkuless Gourmet”)50 gmandeles300 mlpiens1 gab.kanēļa standziņa1 gab.vaniļas pāksts1 ĒKcukurs šķipsnasāls200 mlsaldais krējums MĒRCEI:200 gkonservēti ķirši bez kauliņiem3 ĒKcukurs1 TKkukurūzas ciete

Sagatavošana

1

Uz lēnas uguns katliņā vāra suši rīsus kopā ar sasmalcinātām mandelēm. Pēc brīža pievieno cukuru, sāli, vaniļas pāksti un kanēļa mizu, un vāra, līdz rīsi ir mīksti. Pēc tam tos pilnībā atdzesē.

2

Kad rīsi atdzisuši, pielej klāt saldo krējumu un samaisi, lai tas vienmērīgi uzsūcas.

3

Gatavo mērci. Katliņā uz lēnas uguns karsē ķiršus ar cukuru, un pēc laika pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu kukurūzas cieti.

4

Atdzesē mērci un pasniedz to kopā ar rīsiem.

Receptes autors: Lauris Aleksejevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!