Foto: Shutterstock

Sulīgs, aromātisks un garšām bagāts cepetis svētku reizēm. Pat ja kakla karbonādes marinēšana šķiet ilga, rezultāts noteikti būs tā vērts! Recepti iesūtījusi Luīze, kura piedalās Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursā.

12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2.3 kgcūkas kakla karbonāde MARINĀDEI: rozmarīns, skujiņas atdalītas5 ķiploka daiviņas3 ĒKadžika0.5 gab.apelsīna sula0.5 TKsāls2 ĒKolīveļļa CEPŠANAI:100 mlsauss baltvīns150 mlbuljons1 apelsīns, nomizots un sagriezts šķēlēs

Sagatavošana

1

Visas marinādes sastāvdaļas liek jaudīgā blenderī un sasmalcina, līdz iegūst viendabīgu marinādes konsistenci.

2

Gaļu liek plastmasas maisiņā, pārlej ar marinādi, ierīvē un liek ledusskapī. Šādi gaļu ieteicams sagatavot 4-5 dienas pirms cepšanas. Katru dienu gaļu maisiņā apgroza, lai neļautu tai apkalst.

3

Pirms gatavošanas gaļu notin ar kulinārijas auklu un uzkarsētā pannā 3-4 minūtes apcep no katras puses, lai cepetis gatavojoties nezaudētu sulīgumu.

4

Krāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Apcepto gaļas gabalu liek cepamajā veidnē, pielej baltvīnu, buljonu un apelsīna šķēles. Ik pa laikam aplaistot ar mērci, cep aptuveni 2-2,5 stundas.

5

Ja vēlas, lai cepetis iegūst patīkamu brūnumu, cepšanas beigās uzstāda grila režīmu, paaugstina cepšanas temperatūru līdz 230 grādiem un turpina gatavot vēl aptuveni 10 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!