Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garda sakņu dārzeņu zupa, kurā kāļa, burkāna un pastinaka gabaliņi pirms vārīšanas apcepti cepeškrāsnī. Zupas šķīvi papildinās smaržīgas, mājās ceptas rauga mīklas maizītes ar sezama un magoņu sēkliņām.
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.kālis1 gab.burkāns1 gab.pastinaks1 gab.liels sīpols2 gab.ķiploka daiviņas2 gab.rozmarīna zariņi2 ĒKeļļa1 ldārzeņu buljons400 gkonservētas baltās pupiņas sāls melnie pipari MAIZĪTĒM(12gab.)500 gmilti1 TKsāls1 TKpūdercukurs7 gsausais raugs150 mlpiens2 ĒKolīveļļa1 ĒKsezama sēkliņas2 TKmagoņu sēkliņas

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

2

Kāli, burkānu, pastinaku un sīpolu nomizo un visus dārzeņus sagriež kubiņos, pēc tam berot uz cepamās pannas.

3

Pievieno veselas ķiploka daiviņas, rozmarīna zariņus un eļļu. Visu apmaisa un cep cepeškrāsnī 30-40 minūtes.

4

Pēc tam dārzeņus pārliek lielā katlā, pārlej tiem karstu buljonu un ļauj sākt tam burbuļot.

5

Pievieno nokāstas baltās pupiņas un zupu vāra aptuveni 10 minūtes.

6

Gatavo maizītes. Miltus sajauc ar sāli, pūdercukuru un raugu.

7

Mērkrūzē ielej 150ml verdoša ūdens, kuram piemaisa klāt pienu, eļļu un vēl divas ēdamkarotes karsta ūdens. Šķidrumu lej klāt miltiem, paralēli mīklu maisot.

8

Mīklu maisa aptuveni piecas minūtes, līdz tā ir vienmērīga (vislabāk to darīt virtuves kombainā).

9

Mīklu pēc tam, kad tā ir samaisīta, mīca dažas minūtes. Pēc tam mīklas masu liek ietaukotā bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi virsmu. Atstāj siltā vietā uzrūgt aptuveni 45 minūtes.

10

Pēc tam mīklu sadala 12 nelielās mīklas piciņās, un liek uz ar miltiem apkaisītas cepamās pannas. Pārklāj ar pārtikas plēvi un uzraudzē vēl 15-20 minūtes.

11

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

12

Mīklas virspusi apsmērē ar nedaudz sālsūdeni un apkaisa maizītes ar magoņu un sezama sēkliņām. Maizītes cep 20 minūtes, līdz tās ir zeltainas.

Pasniedz karsto zupu, apkaisot šķīvi ar garšvielām un klāt ēdot silto maizīti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!