Apelsīnu sezona ir jāizbauda kā nākas! Sladskābā vista apelsīnu mērcē ir patiešām izcils garšas baudījums -saulainie apelsīni šim vienkāršajam ēdienam piešķir īpašu svaigumu un sulīgumu, čili- asumu, bet grauzdētas sezama sēklas- pārsteiguma momentu.
35Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 gab.vistas fileja3 gab.olas100 grīvmaize100 gPanko panējuma pārslas eļļa, fritēšanai0.5 ĒKkartupeļu ciete rīsi, pasniegšanai saujalociņi30 gsezama sēklas MĒRCEI:400 mlsvaigi spiesta apselsīnu sula1 gab.svaigs ingvers1 ĒKplūmju mērce4 gab.kaltēti čili pipari1 ĒKmedus1 ĒKcukurs1 ĒKsezama eļļa

Sagatavošana

1

Sulu lej katliņā un karsē, pievieno nomizotu, plānās šķēlēs sagrieztu ingveru (aptuveni īkšķa lieluma gabaliņu). Tad pievieno pārējās sastāvdaļas un atstāj vārīties uz lēnas uguns.

2

Pa to laiku sagriež filejas nelielos gabaliņos. Liek trauciņā, pārlej ar sakultām olām.

3

Filejas gabaliņus apviļā rīvmaizes-panko pārslu maisījumā un fritē sakarsētā eļļā pāris minūtes, līdz tie ir zeltaini, tad ar putu karoti izņem un notecina lieko eļļu.

4

Katliņa saturu pārlej vok pannā vai citā piemērotā pannā un novāra, līdz mērce sabiezē, tad pievieno un iemaisa nelielā ūdens daudzumā iejauktu kartupeļu cieti.

5

Filejas gabaliņus liek mērcē, un apmaisa, līdz tie uzsūkuši daļu mērces. Nogriež uguni.

Pasniedz ar rīsiem, pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem un grauzdētām sezama sēklām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!