Foto: Shutterstock
Sātīgais rasoļņiks - kārtīgas pusdienas visai ģimenei.
180Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgliellopa ribiņas5 gab.kartupeļi300 ggrūbas5 gab.sālīti gurķi1 gab.burkāns1 gab.sīpols melno piparu graudi sāls garšvielas lauru lapas zaļumi

Sagatavošana

1

Liellopu gaļas ribiņas liek aukstā ūdenī un uz lielas uguns vāra, līdz uzvārās, tad noņem putas un turpina vārīt uz mazas uguns, līdz gaļa mīksta. Pievieno sāli, piparu graudiņus.

2

Kamēr gaļa vārās, grūbas ieber sietā, aplaucē ar verdošu ūdeni, tad noskalo aukstā ūdenī, līdz tas vairs nav miltains. Saber traukā un aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uzbriest ~ 1-2 stundas.

3

Burkānus sarīvē uz rupjās sakņu rīves, sīpolus sagriež gabaliņos.

4

Uz sakarsētas pannas liek piciņu sviesta. Apcep no sākuma burkānus, tad sīpolus pievieno un visu sacep līdz burkāni maina krāsu un sīpoli paliek zeltaini. Tad pannu ar saceptajām saknēm noliek uz brīdi mierā.

5

Kartupeļus sagriež kubiņos. Sālītus gurķus sagriež kubiņos. Liek katliņā aplej ar ūdeni, lai ūdens nosedz gurķus un nedaudz vairāk, sautē 10 minūtes.

6

Kad gaļa mīksta, to izņem no buljona un atdzesē. Atdzisušu atdala no kauliem un sagriež gabaliņos.

7

Buljons ar grūbām turpina vārīties. Kad grūbas pusmīkstas, pievieno kartupeļus un burkānus ar sīpoliem. Kad tas pavārījies 20 minūtes, liek klāt gurķus, gan lauru lapas un garšvielas pēc izvēles, es liku hmeli-suneli, maltu koriandru, raudeni, ķiplokus kaltētus, kaltētas dilles. Visu vāra līdz gatavs. Ja zupa prasās nedaudz stiprāka, nedaudz pielej 9% etiķi, bet nedaudz.

Tāds rasoļņiks sanāca, ka pat karote stāvēja zupā!

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!