Foto: Shutterstock
Pavisam viegli pagatavojama siera uzkoda, kas iepriecinās ne tikai pašu gatavotāju, bet arī ēdājus. Siera nūjiņām kraukšķīgumu piešķirs rīvmaizes panējums, bet siltais siers tās viducī patīkami kusīs uz mēles.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
16 gab.siera nūjiņas0.5 glāzemilti0.5 TKpaprikas pulveris2 gab.olas0.25 glāzepiens1.25 glāzerupja baltmaizes rīvmaize1 ĒKkaltēti pētersīļi pēc garšassāls pēc garšaspipari rapšu eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Siera nūjiņas izņem no iepakojuma un pārgriež uz pusēm. Nūjiņu apviļāšanai būs nepieciešamas trīs bļodiņas.

2

Pirmajā bļodiņā ber miltus un maltas paprikas garšvielu, abas sastāvdaļas kārtīgi sajaucot. Otrajā bļodiņā liek olas un pienu un rūpīgi sakuļ.

3

Trešajā bļodiņā ber baltmaizes rīvmaizi, kas ir svaiga un rupja pēc maluma. Kad tas izdarīts, sāk apviļāt siera nūjiņas.

4

Vispirms katru nūjiņu apviļā miltos, tas sakultajā olā, un visbeidzot rīvmaizē. Apviļātās siera nūjiņas liek uz cepamās pannas, un pannu ar visām nūjiņām liek saldētavā, aptuveni uz 20 līdz 30 minūtēm.

5

Kad siera nūjiņas sastingušas saldētavā, tās ņem laukā. Dziļā pannā vai nelielā katliņā lej rapšu eļļu un ļauj tai kārtīgi uzsilt, bet ne pārkarst.

6

Siera nūjiņas liek eļļas peldē nelielās porcijās un cep, kamēr tās kļūst zeltaini brūnas. Svarīgi uzmanīt, lai nūjiņas nepiedegtu, tāpēc pannā vienlaicīgi nevajag bērt visas.

Pasniedz pēc pagatavošanas kopā ar krējuma vai jogurta uzkodu mērcēm, kā arī tomātu mērcēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!