Foto: Michael Mintskovsky
Kārdinoša recepte no restorāna "Bar&Grill restaurant 36. line" atraktīvā šefpavāra Laura Aleksejeva. Un, starp citu, ar medus - alus Sabajonas mērci var lieliski papildināt arī citus zivju ēdienus.
40Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.sīgas, filejas pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti1 ĒKgriķu medus zaļumi, dekorēšanai100 gsviests1 gab.sīpols3 gab.ķiploku daiviņas2 ĒKgriķu medus2 ĒKdilles120 mlLielvārdes Gaišais alus2 gab.olu dzeltenumi100 mlLielvārdes Gaišais alus2 ĒKkviešu milti1 gab.ola pēc garšassāls pēc garšascukurs0.5 TKsoda

Sagatavošana

1

Sasmalcina sīpolus un ķiplokus, tad liek tos izkausētā sviestā un sautē uz lēnas uguns. Pēc 3 - 4 minūtēm pievieno alu, sasmalcinātas dilles un turpina vārīt 10 minūtes, tad izkāš.

2

Izkāstajam šķidrumam pievieno olu dzeltenumus un saputo ūdens peldē.

3

Gatavo alus čipsus. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Sajauc visas mīklas sastāvdaļas. Uz cepamā papīra uzklāj plānu mīklas kārtiņu un liek cepties uz 3 - 4 minūtēm.

4

Samazina cepeškrāsns karstumu līdz 140 grādiem.

5

Sīgas filejas pārkaisa ar sāli, pipariem, apsmērē ar griķu medu un krāsnī apcep 3 minūtes no katras puses.

6

Sīgas fileju pārlej ar mērci, veidojot burukuģa formu, čipsus iestiprina zivī. Dekorē ar zaļumiem.

Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta otro kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar griķu medu un "Lielvārdes" alu.

Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!