Sildoša briežu gaļas zupa vēsākam laikam. Tasty.lv rudens zupu konkursam to iesūtījusi lasītāja Daiga. Šī zupiņa ir sātīga un sildoša, norāda Daiga.

90Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gbrieža gaļa (ragū)2 lūdens1 sīpols1 ķiploks (galviņa)1 burkāns1 kālis1 pētersīļa sakne2 cm ingvers4 kartupeļi1 ĒKeļļa2 saujasBriseles kāposti1 čili pipars pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari zaļumi

Sagatavošana

1

Katlā lej ūdeni, ieliek gabaliņos sagrieztu gaļu un liek vārīties. Kad ūdens vārās, gaļu noputo, noregulē minimālu karstumu un turpina vārīt.

2

Notīra un smalki sagriež sīpolus un ķiplokus. Notīra un gabaliņos sagriež burkānu, kāli, pētersīļa sakni. Ingvera sakni nomizo un sagriež šķēlēs. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos, noglabā ūdenī.

3

Karsē pannu ar eļļu un viegli apcep sīpolus un ķiplokus. Tos pievieno gaļai. Kad gaļa mīksta, to izņem no katla un ļauj tai atdzist. Buljonu caur sietiņu izkāš un liek atpakaļ uz uguns.

4

Buljonam pievieno sagrieztos dārzeņus - burkānu, kāli, pētersīļa sakni, ingveru un Briseles kāpostiņus. Kad dārzeņi pusmīksti, pievieno kartupeļus un sakapātu čili pipariņu. Kad dārzeņi mīksti, pievieno gaļu.

5

Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus melnos piparus. Pasniedzot uzkaisa kapātus zaļumus. Lai labi garšo!

Iesūtīja: Daiga Smilga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!