Uztura speciāliste Liene Sondore iesaka izmēģināt silto salātu recepti ar bulguru un dārzeņiem, kas būs piemērota arī tiem, kuru ikdiena ir cukura diabēts.
45Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kabacis1 baklažāns1 cukini200 gbulgurs1 sarkanais sīpols1 sarkanā paprika3 tomāti1 garais gurķis2 ķiploka daiviņas1 saujapētersīļi1 saujabaziliks zaļie lapu salāti eļļa cepšanai sāls, drupināti melnie pipari PASNIEGŠANAI: Fetas siers vai kazas siers diedzētas sēkliņas kaņepju izspaidas

Sagatavošana

1

Baklažānu un kabaci noskalo un sagriež mazos gabaliņos. Ķiploka daiviņas notīra.

2

Sakarsē pannā eļļu un apcep gan baklažānu gabaliņus. Pievieno ķiploku spiedē izspiestus ķiplokus un pacep aptuveni 5 minūtes. Kad baklažāni ir apcepti, tos pārliek bļodiņā un apcep kabaču gabaliņus. Cepšanas laikā uzkaisa nedaudz sāli un piparus. Cep 3-5 minūtes.

3

Papriku, gurķi, tomātus sagriež nelielos gabaliņos. Zaļumus smalki sakapā. Salātus saplucina.

4

Bulguru vāra 7 minūtes, kā norādīts instrukcijā uz iepakojuma.

5

Sīpolu notīra, sagriež mazos gabaliņos.

6

Visas sastāvdaļas kārto lielā bļodā un pārcilājot sajauc.

7

Pāri kārto fetas siera gabaliņus un pasniedz, pārkaisītus ar diedzētajiem graudiem vai asniem pēc izvēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!