Foto: Shutterstock
Ātrā sīpolu pica tev neliks vilties. Salikumā ar krēmīgo fetas sieru un sildošo rozmarīnu, sīpolus iemīlēs pat rūdīti to pretinieki. Turklāt šis ēdiens arī otrajā dienā garšos debešķīgi, protams, ja vien no tā vēl būs kas palicis pāri.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 gab.sīpoli (lieli)1 ĒKķiploki, sasmalcināti25 gsviests2 TKbrūnais cukurs2 ĒKolīveļla pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari rozmarīns, bunte200 gFetas siers kārtainā bezrauga mīkla, 1 iepakojums

Sagatavošana

1

Ja vēlies, vari cept šo picu, izmantojot savu iecienītāko picas mīklas pamatni, bet saldētā kārtainā mīkla ir lielisks risinājums, ja pie durvīm klauvē negaidīti ciemiņi.

2

Atkausē mīklu. Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Cepamo plātni izklāj ar cepamo papīru.

3

Sīpolus nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Sasmalcina ķiplokus. Sieru sadrupina. Atdala rozmarīna lapiņas.

4

Pannā sakarsē eļļu un sviestu un uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot, cep sīpolus un ķiplokus aptuveni 15 minūtes, līdz tie ir zeltaini. Tad pievieno cukuru un turpina cept vel 2 minūtes. Pievieno sāli un piparus.

5

Mīklu izrullē un ieklāj plātnē. Virs tās izklāj sīpolu pildījumu, pārkaisa ar sieru. Tad pārber ar rozmarīnu un pievieno piparus. Pārslaka ar eļļu un liek krāsnī cepties uz 15 - 20 minūtēm.

Pasniedz ar zaļajiem salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!