Foto: Shutterstock
Sirņiki ir visgardākie, ja tos pasniedz ar skābo krējumu. Saldummīļi var pievienot cukuru, bet kreptīgu ēdienu cienītāji – šķipsnu sāls un rīvētu ķiploka daiviņu vai kapātus lociņus.
45Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vājpiena biezpiens olas sāls milti soda

Sagatavošana

1

Biezpienu samīca ar olām, sāli, sodu un miltiem. Mīklai jābūt ļoti biezai, lai var savelt bumbas.

2

Tad mīklu izveltnē (lieto daudz miltus, lai nelīp pie galda), sagriež garenos gabaliņos un cep uz miltiem apkaisītas plāts cepeškrāsnī ~200*C.

3

Katliņā ielej ūdeni, tajā iemet piciņu sviesta, tad liek iekšā tik plācenīšu, cik plānots apēst un vāku virsū. Uzkarsē, lai uzvārās, un dažas minūtes vāra.

Iesūtīja: zilex

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!