Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojama skābeņu - gaļas zupa ar grūbām. Īsta pavasara zupa, ar tik gardajām jaunajām skābenēm. Tiem, kas neēd gaļu, skābeņu zupu var vārīt dārzeņu buljonā.
50Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgkūpinātas ribiņas3 nelieli sīpoli2 lauru lapas5 melnie pipari saujagrūbas3 vidēji burkāni5 vidēji kartupeļi400 gskābenes6 olas skābs krējums (pasniegšanai)

Sagatavošana

1

Ribiņas nomazgā, liek katlā un aplej ar apmēram 3 l ūdens. Uz straujas uguns uzvāra, noputo. Pievieno nomizotus sīpolus, burkānus, piparus un lauru lapas. Kad ūdens atkal atsāk vārīties, nogriež minimālu karstumu un ļauj buljonam virmot apmēram 2 stundas, līdz gaļa krīt no kauliem.

2

Kamēr vārās buljons, novāra cieti vārītas olas.

3

Izceļ ribiņas un izkāš buljonu. Sīpoli un burkāni savu garšu būs jau zaudējuši, tos var mest laukā. Buljonu atkal uzvāra un tam pievieno sauju ar grūbām. Nomizo kartupeļus un sagriež nelielos gabaliņos, pievieno buljonam. Gaļu atdala no kauliem, ar dakšiņu saplēš skaidiņās un ber atpakaļ buljonā.

4

Noskalo skābenes un sagriež, ne pārāk smalki. Ber skābenes zupā un, līdzko zupa atkal uzvārās, ņem nost no uguns. Ļauj zupai kādas 15 minūtes atpūsties, lai visas garšas sadraudzējas. Pasniedz ar cieti vārītu olu un skābu krējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!