Foto: Publicitātes foto
Atsvaidzinoši un saldi vienlaicīgi - restorāna "Kaļķu vārti" šefpavāra Raimonda Zommera recepte auzu pārslu cepumu un smiltsērkšķu želejas kūkai ar skābā krējuma konfekti.
27Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
PAMATNEI:100 gauzu pārslu cepumi 'Selga'50 mlsmiltsērkšķu sula20 mlapelsīnu sula20 mlmedus ŽELEJAI:30 mlRīgas melnais balzāms50 mlupeņu sula30 mlcukurs2 želatīna plāksnes1 krustnagliņa KONFEKTEI:28 gsviests45 gskābs krējums sāls42 gmedus73 gcukurs84 gbaltā šokolāde50 gkefīrs30 gkokosriekstu skaidiņas1 naža galsvanilīns MARINĒTI ĀBOLI DZĒRVEŅU SĪRUPĀ:1 ābols50 mldzērveņu sīrups BURKĀNU ČIPSIEM:100 gburkāni30 gcukurs

Sagatavošana

1

Smiltsērkšķu sulu kopā ar apelsīnu sulu uzvāra, nedaudz atdzesē. Pievieno medu un izmaisa, lai tas izkūst.

2

Auzu pārslu cepumus sablendē viendabīgā masā, pievieno uzvārīto sulu un ļauj masai sasūkties.

3

Želejas pagatavošanai traukā lej balzamu un upeņu sulu, pievieno cukuru un uzvāra. Tad pievieno uzbriedinātas želatīna plāksnes, izkāš un lej formā. Liek vēsā vietā, lai atdziest un izveidojas želeja.

4

Konfektes pagatavošanai katlā liek visas sastāvdaļas, izņemot kefīru un šokolādi. Visu uzvāra līdz 116°C, pievieno izkausētu šokolādi un kefīru. Lej formā un atdzesē. Veido konfektes formu un apviļā kokosriekstu skaidiņās.

5

Dekorēšanai: ābolus nomizo, sagriež stienīšos un liek uzkarsētā dzērveņu sīrupā. Lai pagatavotu burkānu čipsus, dārzeņiem veic pirmapstrādi, izvāra un sarīvē. Pievieno cukuru un sablendē viendabīgā masā. Klāj uz silikona virsmas un žāvē 60°C temperatūrā apmēram 45 minūtes vai kamēr sakaltis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!