Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pēc šīs receptes nobaudīšanas, šokolādes lavas kūka noteikti kļūs par tavu iecienītāko grēcīgo desertu. Tās vidū paslēptā karameļu lava būs gaidīts un patīkams pārsteigums.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
200 gtumšā šokolāde100 gsviests2 lielas olas2 lielu olu dzeltenumi100 gpūdercukurs50 gmilti7 ĒKkarameļu mērce kakao pulveris PIEDERUMI:7 mazie pudiņu (suflē) trauciņi

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem.

2

Mikroviļņu krāsnī vai nelielā katliņā uz plīts izkausē šokolādi un sviestu. Ieteicams uzmanīgi vērot šokolādi - to pārkarsējot, tā var pārvērsties kunkuļos un būt nekam nederīga.

3

Pēc tam sakuļ olas, klāt pievienojot papildus divus nepieciešamos olu dzeltenumus, kā arī pūdercukuru. Kuļ kamēr masa ieguvusi vieglu un gaisīgu konsistenci. Sakultajās olās rūpīgi iecilā izkausēto šokolādes masu. Iegūtajai masai pa virsu iesijā miltus, un visu samaisa.

4

Kad tas izdarīts, mīklu salej cepšanas trauciņos tā, lai tās būtu divas trešdaļas pilnas. Katra trauciņa virspusē virs kūkas masas uzlej ēdamkaroti karameļu mērces tieši viducī.

5

Trauciņus rūpīgi saliek uz cepamās pannas un liek cepeškrāsnī cepties aptuveni 15 līdz 20 minūtes, līdz mīklas masa ir nosēdusies.

6

Kad gatavi, ņem laukā no krāsns un atļauj kūciņām nosēsties divas līdz trīs minūtes.

7

Servē uz šķīvjiem, trauciņus pagriežot uz leju un kūkai ļaujot izkrist no formas. Dekorē ar kakao pulveri.

Karsto lavas kūku var pasniegt kopā ar saldējumu vai putukrējumu, kas taisīts no maskarpones svaigā siera vai saldā krējuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!