Foto: Shutterstock
Tik ļoti viegls un gaisīgs deserts. Papildini maigās šokolādes putas ar avenēm, mellenēm vai zemenēm. Ja vēlies, desertu vari pasniegt arī ar trauslajām vafeļu caurulītēm, kurām nav pildījuma. Tās var izmantot karotītes vietā. Jāņem vērā, ka deserts pēc pagatavošanas jādzesē vismaz 2 stunas. To ir ērti sagatavot iepriekšējā dienā pirms pasniegšanas un dzesēt ledusskapī visu nakti.
750Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
85 gtumšā šokolāde1 ĒKkakao0.5 TKšķīstošā kafija1 TKvaniļas ekstrakts2 olu baltumi1 ĒKcukurs50 gtrekns grieķu jogurts2 ĒKsvaigas ogas

Sagatavošana

1

Sagatavo ūdens peldi šokolādes kausēšanai. Katliņā ūdenim vajadzētu būt tikai dažus centimetrus, lai virsējais trauks ar šokolādi neskartos pie ūdens.

2

Šokolādi salauž gabaliņos un silda ūdens peldē. Bļodiņā sajauc kakao, kafiju un vaniļu, pievieno 4 ēdamkarotes karsta ūdens, labi izmaisa. Maisījumu uzlej uz šokolādes. Līdzko šokolāde kūst, noņem katliņu no uguns.

3

Kad šokolāde izkususi, to noliek malā nedaudz atdzesēties.

4

Atdala olām olu baltumus un saputo mīkstās putās. Pievieno cukuru un puto, līdz baltumi spīdīgi un biezi.

5

Nedaudz atdzisušajā šokolādē iemaisa jogurtu, pēc tam pievieno vienu trešo daļu sakulto olu, izmaisa, lai šokolāde kļūtu vijīga. Uzmanīgi iecilā atlikušos olbaltumus.

6

Sadala šokolādes putas četros porciju trauciņos (125 – 150 ml) un atdzesē 2 stundas vai visu nakti.

7

Desertu pasniedzot, apkaisa viegli ar kakao pulveri vai ar šokolādes skaidiņām, dekorē ar ogām, piparmētras lapiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!