Foto: Vida Press
Šie šokolādīgie mandeļu cepumi izskatās tik kārdinoši un ziemīgi, ka pirmā sniega gaidās tā vien gribas ļaut vaļu bērnišķīgai sajūsmai un slepus nolaizīt saldo pūdercukura kārtiņu.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 ggrauzdētas mandeles, bez miziņām170 gcukurs65 gpūdercukurs100 gtumšā šokolāde, sasmalcināta5 mlkanēlis, malts2.5 mlkrustnagliņas, maltas50 gkakao2 gab.olu baltumi

Sagatavošana

1

Mandeles, cukuru un pūdercukuru ber blenderī un samaļ līdz viendabīgai konsistencei. Pievieno šokolādi un maļ vēl kādu brīdi, līdz iegūst viendabīgu masu.

2

Ber masu bļodā, pievieno kakao, garšvielas, viegli saputotus olu baltumus un samaisa. Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

3

Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko ar nelielu daudzumu sviesta.

4

Pārkaisa darba visrmu ar pūdercukuru, mīklu izņem no ledusskapja un izrullē. Izspiež no mīklas zvaigznes formas cepumus un liek veidnē. Veidni liek krāsnī, nekavējoties samazina temperattūru līdz 160 grādiem un cep cepumus aptuveni 15 minūtes.

5

Izņem cepumus no krāsns, atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!