Foto: Shutterstock
Soļanka no trīs veidu gaļas - daudz vienkāršāk un ātrāk, nekā izklausās.
80Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 gab.vistas buljona kubiņi2 gab.burkāni3 gab.kartupeļi4 gab.marinēti gurķi1 gab.āsā tomātu mērce burkā žāvēta gaļa cīsiņi mednieku desiņas4 gab.sīpoli75 gsiers citrons olīvas skābs krējums

Sagatavošana

1

Uzliek vārīties ūdeni, kad uzvārās pieliek klāt buljona kubiņus, ļauj buljonas uzvārīties, tad pieliek sarīvētus burkānus un sagrieztos kartupeļus un vāra.

2

Kamēr dārzeņi vārās, uz pannas apcep sīpolus, kad tie ir apcepušies, pievieno tiem smalki sagrieztās desiņas, gaļas un to visu apcep.

3

Tad pievieno tomātu mērci. Un ļauj tam visam (sīpoliem, gaļai un mērcei) apcepties - nu reāli sanāk tā, ka kad, mērce sāk burbuļot, tad jāņem nost no uguns.

4

Un tad no pannas pa tiešo visu beram (jeb lejam) katlā, kur vārās dārzeņi, pievienojam sagrieztus gurķīšus.

5

Vāram kamēr zupa gatava.

6

Te gan jāpiebilst, ka soļanka ir zupa, kas jo ilgāk vārās, jo garšīgāka.

7

Bet, ja gaidīt negribas, tad var pavārīt minūtes 20 un ņemt nost.

8

Kad zupa ir jau praktiski gatava, ieber tajā sarīvēto sieru un izmaisa un pavāra vēl pāris minūtes.

9

Lej škīvjos, pieliek citrona gabaliņus (kopā ar miziņu), olīvas un krējumu.

Iesūtīja: kaktus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!