Foto: Shutterstock
Spinātu, kartupeļu un zaļo zirnīšu plācenīši jeb "hara bhara" ir ļoti populāra veģetārā uzkoda, kuras dzimtene ir Indija. Garšvielām bagātais plācenītis garšos ne tikai veģetāriešiem, turklāt Indijas rieksta pusmēness, kas rotā plācenīti, padara to ļoti dekoratīvu un piemērotu viesībām. Tiem, kuriem negaršo asi ēdieni, var dārzeņu masai nepievienot čili piparu. No dotā daudzuma iznāks astoņi plācenīši.
45Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 vidēji lieli kartupeļi100 mlzaļie zirnīši3 ĒKturku zirņu milti500 mlspināti (plaucēti)2 ĒKkapāts koriandrs šķipsnakurkuma1 TKeļļa (papildu eļļa plācenīšu cepšanai)0.5 TKrīvēts ingvers1 zaļais čili0.5 TKgaram masala3 ĒKrīvmaize pēc garšassāls8 Indijas rieksti

Sagatavošana

1

Notīra un sālsūdenī novāra mīkstus kartupeļus. Ja izmanto svaigus zirnīšus, arī tos novāra mīkstus. Ja izmanto saldētus zirnīšus, tiem ļauj atkausēties. Uz sausas pannas ber zirņu miltus un, īsu brīdi maisot, grauzdē. Noliek malā atdzesēties.

2

Uzvāra lielā katlā ūdeni, tajā liek spinātu lapas un plaucē 2 - 3 minūtes. Pēc tam spinātus sietā nokāš un noskalo zem auksta ūdens. Spinātiem nospiež lieko mitrumu, un uz dēlīša tos rupji sakapā. Pannā sakarsē vienu tējkaroti eļļas, tajā liek atkusušos (novārītos) zirnīšus un spinātus. Maisot karsē, līdz viss šķidrums no pannas izgarojis, apmēram 3 - 4 minūtes. Pievieno kapātas koriandra lapiņas, šķipsnu kurkumas, izmaisa un noņem no uguns, ļauj maisījumam nedaudz atdzist.

3

Blendera traukā liek gabaliņos sagrieztu ingveru un čili piparu. Tiem, kuriem garšo asāks ēdiens, izmanto piparu ar visām sēkliņām. Sablendē ingveru un čili. Pievieno apceptos zirņus un spinātus, turpina blendēt, līdz veidojas gluda masa.

4

Vārītos kartupeļus sarīvē un samaisa kopā ar zaļo masu. Pievieno garam masalas pulveri, apceptos zirņu miltus, rīvmaizi un sāli pēc garšas.

5

Sadala mīklu astoņās daļās un ar eļļainām rokām veido plācenīšus, katram vidiņā iespiežot Indijas rieksta mēnestiņu. Ja mīkla ir pārāk mitra, pievieno nedaudz rīvmaizi.

6

Karstā pannā ar eļļu cep plācenīšus no abām pusēm gatavus, apmēram 2 - 3 minūtes no katras puses.

7

Pasniedz ar jogurta mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!