Foto: Shutterstock
Zemenes ir izcilas kombinācijā ar pikantiem ēdieniem. Zaļos salātus tās atsvaidzina, tiem piešķirot īpašu aromātu un svaigumu. Vasarīgi jauka saspēle zemenēm veidojas ar spinātiem un svaigo kazas sieru.
15Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
100 gspināti500 mlzemenes1 saujamellenes50 ggrauzdēti pekanrieksti (vai valrieksti)100 gsvaigais kazas siers MĒRCEI:2 ĒKaveņu etiķis6 ĒKolīveļļa1 ĒKmedus0.5 TKDižonas sinepes2 ĒKkapāti Šalotes sīpoli šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari

Sagatavošana

1

Smalki sakapā sīpolus un sajauc mērci, samaisot visas mērces sastāvdaļas.

2

Ja nepieciešams, apgrauzdē riekstus un atdzesē.

3

Salātu traukā liek spinātu lapiņas, pa virsu kārto uz pusēm pārgrieztas zemenes, uzber mellenes, riekstus un sadrupina svaigo kazas sieru.

4

Pasniedz salātus, aplejot ar mērci, nemaisot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!