Man vienmēr ir paticis izdomāt jaunus veidus, kā pagatavot makaronus ar sieru - esmu gatavojusi makaronu un siera zupu, makaronu un siera kēksiņus, makaronu un siera picu. Un vēl dažādas variācijas. Kaut kā man tas padodas.

Nesen mans brālis vaicāja: "Keita, ja tev būtu jāizvēlas pēdējā maltīte, ko tu ēstu?". Pēc ilgām pārdomām sapratu, ka es izvēlētos... makaronus ar sieru! Šajā reizē - koši un krāsaini dārzeņi un maltīte, kas tiek pagatavota vienā kastrolī! Ja šī nav makaronu un siera paradīze, tad es nezinu, kas tas ir!

Tātad, pie darba! Gatavošanai būs nepieciešams dziļš un smags kastrolis vai panna.

20Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 gradziņu formas makaroni175 guz pusēm sagriezti ķirštomāti175 gnelielās rozetēs sadalīti brokoļi200 mlpiens200 mlūdens200 grīvēts Čederas siers2 ĒKmilti pēc garšassāls un pipari

Sagatavošana

1

Liec visas sastāvdaļas traukā - jā, visas, izņemot sāli un piparus! Nevārīti radziņu makaroni, dārzeņi, piens, siers, ūdens un nedaudz miltu.

2

Uzkarsē, līdz sāk burbuļot, pārsedz ar vāku un uz lēnas uguns karsē aptuveni 10 minūtes. Tad noņem katlam vai pannai vāku un karsē vēl 5 minūtes.

3

Šajā brīdī makaroni būs uzvārījušies, dārzeņi kļuvuši maigi, siers - brīnišķīgi izkusis. Un tu pati būsi dažu mirkļu attālumā no krēmīgi dievīgiem makaroniem ar sieru un dažiem īpaši glītiem tomātiņiem un brokoļiem.

Bet es nu sākšu domāt, vai mana pēdējā maltīte būtu tieši šī makaronu un siera versija vai kāda no citām. Pārdomas, pārdomas... Es labāk pagatavošu vēlreiz visu, lai būtu vienkāršāk pieņemt lēmumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!