15Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
50 gciedru rieksti50 gPekorīno siers (sarīvēts)150 mlvirgin olīveļļa2 ķiploka daiviņas liela bunte baziliks
Sagatavošana
1
Virtuves smalcinātājā saber ciedru riekstus un sasmalcina. Pēc tam pievieno sieru, olīveļļu, nomizotas ķiploka daiviņas un bazilika lapiņas un visu sablendē līdz vienmērīgai konsistencei.
2
Ja ir vēlēšanās pēc kraukšķīgākas pesto tekstūras, riekstus sakapā ar nazi, lai tie būtu rupjāki.
3
Pārējās sastāvdaļas sasmalcina virtuves kombainā, bet riekstus iemaisa pesto tikai beigās.
Gatavo pesto glabā ledusskapī aptuveni nedēļu. No vajadzīgajiem produktiem sanāks aptuveni 250 grami pesto.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit