Foto: Shutterstock
'Kaprīze' - garda šokolādes biskvīta torte ar ķiršiem un putukrējumu īstiem kārumniekiem.
60Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
3 gab.olas100 gcukurs1 gab.paciņa vaniļas cukurs1 TKcepamais pulveris50 gmilti50 gkartupeļu milti250 mlsaldais krējums250 gskābs krējums2 ĒKcukurs2 gab.paciņas vaniļas cukurs2 gab.paciņas putukrējuma stindzinātājs ķiršu sula2 ĒKcukurs1 ĒKkartupeļu milti450 gkonservēti ķirši bez kauliņiem50 gšokolāde

Sagatavošana

1

Biskvīts: Olas, cukuru un vanilīnu kuļ līdz veidojas viendabīga, gaiša masa. Miltus samaisa ar cepamo pulveri, kartupeļu cieti un iesijā olu masā. Uzmanīgi samaisa.

2

Mīklu lej cepamā veidnē (26 cm diametrā), kas izklāta ar cepamo papīru un liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 175*C 25-30 minūtes.

3

Biskvītu atdzesē un noņem nedaudz biskvīta dekorēšanai.

4

Krēms:Saldo krējumu ar stindzinātāju (lasīt instrukciju uz paciņas) saputo putukrējumā. Iemaisa cukuru, vanilīna cukuru, krējumu un nedaudz sakuļ.

5

Sīrups:Ķiršu sulu (kas palika pēc ķiršu noliešanas) uzvāra kopā ar cukuru un nelielā ūdens daudzumā iemaisītu kartupeļu cieti.

6

Biskvītu pārziež ar sīrupu, izkārto ķiršus un tad krēmu pārziež. Pārkaisa biskvīta drupačas un šokolādes skaidiņas.

Iesūtīja: DaceP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!