Mazliet citāda britu klasiskā Ziemassvētku pudiņa recepte - ar pekanriekstiem un cukursaldiem ķiršiem sīrupā.
480Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gžāvētu augļu maisījums200 gķirši sīrupā, bez kauliņiem50 gsukādes1 gab.burkāns1 gab.citrons1 gab.apelsīns100 gMuskovado cukurs1 TKpiparkūku garšviela100 mlbrendijs50 mlAmaretto liķieris100 gsviests, auksts25 gsviests, istabas temperatūrā2 gab.olas50 gblanšētas mandeles50 gpekanrieksti100 gmilti (self-raising)175 grīvmaize2 ĒKzeltainais sīrups

Sagatavošana

1

Žāvēto augļu maisījumu, sasmalcinātos ķiršus, sukādes, burkānu, apelsīna un citrona miziņas, cukuru un garšvielu maisījumu liek bļodā. Pievieno citrona sulu, alkoholu un kārtīgi samaisa. Uzliek vāku un atstāj uz nakti ievilkties.

2

Sakarsē cepeškrāsni līdz 140-160 grādiem. Ieklāj pudiņa formā (1,5l) no cepamā papīra izgrieztu apli.

3

Pievieno augļu maisījumam viegli sakultas olas, sasmalcinātos riekstus, mandeles, miltus un rīvmaizi. Pierīvē saldēto sviestu un maisa, līdz tas ir viemērīgi izkliedēts.

4

Sajauc mīksto sviestu ar sīrupu un lej formā, lai tas vienmērīgi pārklāj formas dibenu. Tad izklaidus liec veselos ķiršus, mandeles, uz pusēm pārlauztus pekanriekstus un apelsīna filejas.

5

Liec formā pudiņa maisījumu. Pārklāj pudiņu ar attiecīga lieluma no cepamā papīra izgrieztu apli. Aptin trauku ar dubultu kārtu folijas, centrā veidojot paaugstinājumu, lai pudiņš varētu uzbriest. Foliju gar formas malām nostiprina ar gumiju vai aukliņu.

6

Liela katla dibenā ievieto otrādi apgrieztu šķīvi, tam virsū liek savīstīto pudiņu. Verdošajam ūdenim jānosedz apakšējā pudiņa trauka trešdaļa. Nosedz ar vāku, un ļauj pudiņam 6-8 stundas tvaicēties. Ja nepieciešams, ik pa laikam papildina ūdens krājumus.

7

Ļauj, lai pudiņš katlā atdziest, tad nomaina papīra un folijas iesaiņojumu pret jaunu, un liek ledusskapī, kur to var uzglabāt mēnesi.

8

Pirms pasniegšanas tvaicē 2 stundas, tad dekorē, pārlej ar brendiju, aizdedzina un pasniedz ar brendija krēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!