Foto: Shutterstock
Gardie smilšu mīklas cepumiņi ar tumšās šokolādes glazūru un valriekstu pusītēm greznos ikvienu svētku galdu. Tos var arī iesaiņot mazās paciņās un pasniegt draugiem dāvanā.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

120 gsviests (istabas temperatūrā)125 gcukurs1 liela ola0.5 ĒKpiens šķipsnasāls1 TKcepamais pulveris0.5 TKmalts ingvers250 gmilti100 gtumšā šokolāde saujavalriekstu pusītes

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C, sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

2

Ar mikseri sakuļ sviestu ar cukuru, līdz veidojas krēms. Mazā bļodiņā ar dakšiņu sakuļ olu ar pienu un šķipsnu sāls. Sakulto olu pievieno sviestam un ar karoti izmaisa.

3

Bļodā ar sviestu un olu iesijā miltus, maltu ingveru un cepamo pulveri. Visu samaisa. Tā kā mīkla ir samērā sausa, beigās mīklu pabeidz mīcīt ar rokām. Veidosies gluda, plastiska mīkla.

4

Sadala mīklu divās vienādās daļās, ietin pārtikas plēvē, veidojot plakanus plāceņus un ieliek ledusskapī uz 20 minūtēm.

5

Kad mīkla atdzisusi, ņem pusi mīklas un uz ar miltiem apkaisītas virsmas to samērā plāni izrullē. Ar cepumu formiņu izspiež cepumiņus un liek uz sagatavotās plāts. Atlikušo mīklu samīca kopā un atkal izrullē, izspiež cepumiņus. Ja mīkla paliek pārāk mīksta, to liek ledusskapī un atdzesē.

6

Pannu liek karstā cepeškrāsnī un cepumus cep apmēram 15 minūtes, līdz cepumi kļūst gaiši zeltaini. Kad cepumi gatavi, tos atdzesē pilnībā.

7

Ūdens peldē izkausē šokolādi. Ar to glazē cepumu virsmu un, kamēr šokolāde vēl nav pilnībā sastingusi, pa virsu liek valriekstu pusītes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!