Foto: Shutterstock
Pārsteidz sevi un savu ģimeni ar šo maltīti. Svaiga garšu pārbagātība, turklāt figūrai draudzīga. Un, kas labākais - virtuvē pavadīsi vien aptuveni 30 minūtes.
30Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
KUSKUSAM:125 gkuskuss150 gķirštomāti2 ĒKpiparmētras neliela sīpolloku bunte2 ĒKcitronu sula rīvēta citrona miziņa2 seleriju kāti TĪTARA KOTLETĒM:500 gmalta tītara gaļa1 skābs ābols neliela sīpolloku bunte1 ĒKsvaigs timiāns, sakapāts eļļa apsmidzināšanai GURĶU MĒRCEI JEB TZATZIKI:0.5 gurķis100 mlGrieķu jogurts

Sagatavošana

1

Lai pagatavotu kuskusu, ieber putraimus traukā un pārlej ar 200 ml vāroša ūdens. Kārtīgi samaisa un pārsedz ar vāku - kuskuss uzbriedīs aptuveni 5 minūtēs.

2

Lai pagatavotu kotletes, tītara malto gaļu sajauc ar rīvētu ābolu, smalki sagrieztiem lociņiem un timiānu. Sadala masu četrās daļās un ar rokām izveido kotlešu formu.

3

Izveidotās kotletes liek uz ar cepampapīru nosegtas cepamplāts, pārslaka ar nedaudz eļļas. Liek cepeškrāsnī un cep grila režīmā aptuveni 5-7 minūtes no katras puses.

4

Uzbriedušajam kuskusam pievieno smalki kapātas svaigas piparmētru lapas, smalki sagrieztus lociņus, gabaliņos sagrieztus selerijas kātus, uz pusēm sagrieztus ķirštomātus, kā arī citrona sulu un rīvētu miziņu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas un samaisa.

5

Lai pagatavotu Tzatziki jeb gurķu mērci, svaigo gurķi smalki sakapā un sajauc ar grieķu jogurtu.

Gatavs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!