Foto: Shutterstock
Tomātu - burkānu zupa gatavojama kādās 30 minūtes un rezultāts vienkārši fantastisks.

Gribu padalīties pieredzē. Tā kā ledusskapī bija iekrājušies tomāti, kam jau drīz norieta posms sāksies, izdomāju, ka gribu tomātu zupu. Izlasot visādas receptes "ar navarotiem" (ar saldo krējumu, ar mandelēm, utt), saprotu, ka gribu kaut ko pavisam parastu. Un tā aprakstu procesu, kā rezultāts ir vienkārši tik labs, ka nespēju apstāties ēdot.

30Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
4 gab.tomāti (lieli)2 gab.burkāni (lieli)1.5 lūdens2 gab.dārzeņu buljona kubiņi3 gab.ķiploka daiviņas2 gab.sīpoli (mazi)2 gab.kartupeļi (lieli) garšvielas sāls Santa Maria Vidusjūras garšvielu maisījums2 ĒKtomātu pasta

Sagatavošana

1

Sarīvē 2 lielus resnus burkānus.

2

Uzliek vārīties 1,5 l ūdens. Burkānu skaidiņas liek apcepties uz pannas, tikmēr ūdenī 2 kubiņus dārzeņu buljonu, smalki sagrieztus ķiplokus 3 daiviņas un 2 mazus sīpoliņus.

3

Burkānus piešauj buljona ūdenim, lai vārās un uzreiz sagriež 2 lielus kartupeļus - kā priekš zupas, piešauj burkāniem + visādas garšvielas: sāls, Vidusjūras garšvielu maisījums.

4

Uzvāra ūdeni, noblanšē tomātus (kādi 4 lieli apmēram), novelk mizu un blenderī samaļ.

5

Burkāniem un kartupeļiem pieliek 2 ĒK tomātu pastas, bišku pavāra un lej klāt to tomātu masu. Kad uzmet burbuli, gatavs!

6

Blendē ar rokas blenderi, kamēr iegūta viendabīga masa. Pasniedz ar graudu maizīti.

Iesūtīja: mc melone

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!