Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Nekas aukstajās un vēja piepūstajās ziemas dienās tā nesasilda kā garda zupa. Šoreiz nedaudz pikanta tomātu zupa, ko ēst kopā ar kraukšķīgiem, pannā apceptiem turku zirņiem un pitas maizīti.
30Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 ĒKolīveļļa1 sīpols2 sarkanās paprikas2 ķiploka daiviņas1 TKkumins1 TKkoriandrs0.5 TKkanēlis1 ĒKharissa pasta800 gkonservēti tomāti0.5 citrona sula un miziņa PASNIEGŠANAI:400 gkonservēti turku zirņi saujakoriandrs pitas maize (apgrauzdēta)

Sagatavošana

1

Lielā katlā uzkarsē olīveļļu, pievieno sagrieztu sīpolu, raupji sagrieztus paprikas gabaliņus, kā arī smalki sagrieztas ķiploka daiviņas. Uz lēnas uguns visu apcep 10 minūtes, līdz dārzeņi mīksti.

2

Pēc tam pievieno kuminu, koriandru, kanēli, citronu sulu un sarīvētu miziņu un harissa pastu, apcep minūti. Pievieno konservētos tomātus un visu pārlej ar 600 mililitriem karsta ūdens.

3

Zupai ļauj sākt vārīties, pēc tam liek virsū vāku un vāra 15 minūtes.

4

Pēc tam pusi no zupas ar rokas blenderi nedaudz sablendē. Lej atpakaļ katlā un visu uzkarsē vēl pāris minūtes, ja nepieciešams.

5

Pannā uzkarsē nedaudz eļļas. Turku zirņus nosusina un saber pannā, kur tos apcep dažas minūtes, līdz tie ir zeltaini un kraukšķīgi.

6

Zupai pievieno svaigās koriandra lapas.

7

Pēc tam salej bļodiņās un pasniedz ar turku zirņiem un pitas maizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!