Foto: Shutterstock
Tradicionāls vācu Ziemassvētku gardums, kas jācep ļoti laicīgi, lai līdz svētkiem štolle paspētu nobriest. No dotā produktu daudzuma iznāks viens kukulītis.
120Minūtes
22Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Laiks būt radošam ŠTOLLES PIEDEVĀM:125 ggaišās rozīnes125 gtumšās rozīnes4 ĒKrums (vai brendijs)100 gcitrusu sukādes125 gmandeles1 citrona rīvēta miziņa MĪKLAI:175 gsviests (istabas temperatūrā)200 gcukurs1 TK'"Dr. Oetker" vaniļas pasta2 olas250 gbiezpiens500 gmilti2 TK"Dr. Oetker" cepšanas pulveris šķipsnamalts kardamons šķipsnamuskatrieksts0.5 TKsāls ŠTOLLES PABEIGŠANAI:5 ĒKkausēts sviests2 ĒKpūdercukurs

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni 200°C, sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru. Bļodiņā ieber rozīnes un aplej ar rumu, atstāj mērcēties, kamēr gatavo mīklu.

2

Bļodā saputo sviestu ar cukuru, līdz veidojas gaisīgs krēms, pievieno vaniļas ekstraktu un olas, vēlreiz sakuļ. Biezpienu izrīvē caur sietu vai sablendē, pievieno olām un sajauc.

3

Citā traukā iesijā miltus un sajauc ar cepamo pulveri, maltu kardamonu, rīvētu muskatriekstu un sāli. Pievieno olu, biezpiena masai un samaisa vienmērīgu mīklu.

4

Mīklā iemaisa rozīnes ar visu atlikušo šķidrumu, sukādes, rupji kapātas mandeles (vai citus riekstus) un smalki rīvētu citrona miziņu.

5

Liek mīklu uz ar miltiem apkaisītas darba virsmas un izrullē ovālu, pabiezu plāksni. To gareniski pārloka uz pusēm, augšējo malu lokot nedaudz mazāku kā apakšējo. Liek kukulīti uz sagatavotās cepamās plāts. No folijas vairākām kārtām saloka kukulīša "jostu". Tai jābūt tik garai, lai varētu apņemt kukulīti un neļautu tam cepoties izplūst platumā.

6

Plāti liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 1 - 1,5 stundas, līdz, iespraužot kociņu kukulītī, tas laukā nāk sauss.

7

Karstu štolli apsmērē ar kausētu sviestu. Ļauj atdzist, kad tā gandrīz atdzisusi, to apkaisa ar pūdercukuru. Pilnībā atdzisušu štolli ietin cepamajā papīrā, pēc tam folijā un vismaz divas nedēļas tur vēsumā. Pasniedzot, ja nepieciešams, vēlreiz apkaisa ar pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!