Foto: Vida Press
Šīs receptes pirmsākumi meklējami tālajā 1912.gadā. Salīdzinoši vienkārši pagatavojama uzkoda, ar ko pārsteigt viesus, pasniedzot salmiņus kopā ar pašu gatavotu mērci no skābā krējuma un paprikas pulvera.
40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 40
175 gkviešu milti0.5 TKsinepju pulveris pēc garšassāls90 gsviests, sagriezts gabaliņos90 gČederas siers vai Parmas siers, smalki sarīvēts1 gab.olas dzeltenums

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni uz 200C.

2

Izsijā miltus, sinepju pulveri un sāli lielā bļodā. Pievieno sviestu un iemaisa sieru. Visu var sajaukt arī virtuves kombainā.

3

Maisa (mīca), kamēr iegūta stingras konsistences mīkla, pievienojot olu dzeltenumus un 4 tējkarotes ūdens. Samīca apaļā bumbā un uz miltiem apbērtas virsmas izrullē aptuveni 5 mm biezā kārtā. Ar nazi sagriež 15 cm garos salmiņos. Uz 2 pannām uzklāj cepampapīru, un salmiņus pārceļ uz tām. Mīklas atlikumus izrullē vēlreiz un pagatavo vēl dažus salmiņus.

4

Cep 12-15 minūtes cepeškrāsnī, kamēr salmiņi kļūst zeltaini. Atstāj uz pannas, lai atdziest. Pasniedz kopā ar mērci, kas pagatavota no skābā krējuma un kūpinātas paprikas pulvera. Salmiņus var uzglabāt noslēgtā traukā ledusskapī vairākas dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!