Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kāpostu salāti ar apelsīniem, granātāboliem un pistācijām. Jo īpaši piemēroti svētku reizēm – tad tos gatavo dienu iepriekš, lai kāposti ievilktos.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
0.5 parastais kāposts0.5 sarkanais kāposts150 gBriseles kāposti100 gkressalāti3 apelsīni75 ggranātābola sēkliņas100 gpistācijas (izlobītas) MĒRCEI:3 ĒKrapšu eļļa1 TKmedus1.5 ĒKšerija vai kādas citas garšas etiķis

Sagatavošana

1

Uzkarsē uz nelielas uguns sausu un tīru pannu un apgrauzdē tajā pistācijas, līdz tās nedaudz apbrūnējušas. Izber no pannas un atdzesē.

2

Parasto kāpostu, sarkano kāpostu un Briseles kāpostus smalki sagriež ar nazi vai sašķēlē ar mandolīnu vai virtuves kombainu. Kāpostus ieliek salātu bļodā.

3

Apelsīnus nomizo un sadala daiviņās uzmanīgi kādā traukā, lai saglabātu to sulu.

4

Sajauc salātus – kāpostiem pievieno kressalātus, kā arī apelsīnu gabaliņus. Mērcei nepieciešamās sastāvdaļas samaisa un piejauc arī apelsīnu sulu, kas no tiem atlikusi. Pārlej pār kāpostiem, nedaudz apmaisa.

5

Beigās salātiem pievieno apgrauzdētas pistācijas un izlobītas granātābola sēkliņas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!