Foto: DELFI
Neticami svaigs un atspirdzinošs avokado krēms, klāts pa virsu enerģiju raisošām kafijas kūciņām, būs tieši laikā, lai baudītu siltu svētdienu zem ziedošajiem ābeļu zariem. Un nevajag baidīties no tā, ka krēms gatavots no avokado – citronu sula tam piešķir brīnumainu garšu. Divi spēcīgie garšas komponenti apvienojas lieliskā tandēmā.
60Minūtes
19Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 24
KŪCIŅĀM:1.75 tasesmilti2 tasescukurs0.75 taseskakao pulveris2 TKdzeramā soda1 TKcepamais pulveris1 TKsāls1 tasekefīrs0.5 taseaugu eļļa2 olas1 TKvaniļas esence1 tasekarsta kafija pusotra tējkarote šķīstošās kafijas granulas GLAZŪRAI:3 avokado6 TKcitronu sula3 ĒKsviests (istabas temperatūras)1 vaniļas pāksts2 tasespūdercukurs

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo kūciņas. Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem un sagatavo divas mafinu pannas, kurās ieliek papīra mafinu formiņas.

2

Bļodā iesijā miltus, cukuru, kakao pulveri, dzeramo sodu, cepamo pulveri un sāli. Visu kārtīgi ar karoti apmaisa, lai veidotos vienmērīga miltu masa – mīklas sausā bāze.

3

Citā bļodā liek kefīru, eļļu, olas un vaniļas esenci. Ar miksera palīdzību mīklas šķidrās sastāvdaļas sakuļ, līdz iegūta vienmērīga masa.

4

Pēc tam mīklas šķidrajai bāzei pievieno kafijas tasīti, kurā izšķīdināta pusotra tējkarote ar nepieciešamajām šķīstošās kafijas granulām. Kafiju kārtīgi iemaisa šķidrajā masā.

5

Pēc tam sajauc sauso mīklas bāzi ar šķidro, pievienojot miltu masu bļodā, kur ir šķidrums. To dara aptuveni ar trim piegājieniem, lai maisot ar mikseri, mīkla izdotos vienmērīga un nerastos kunkuļi.

6

Kad mīkla gatava, to klāj mafinu formiņās, aptuveni tā, lai mīkla nosegtu divas trešdaļas no formas.

7

Kūciņas cep 18 līdz 20 minūtes, līdz gatavas. Pēc tam ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.

8

Kamēr kēksiņi cepas, gatavo glazūru dekorēšanai.

9

Avokado izgrebj no mizas un sablendē vienmērīgā masā. Blendējot klāt pievieno citronu sulu – tā novērsīs avokado brūnēšanu un saglabās glazūras dabīgi zaļo krāsu.

10

Pēc tam sablendētos avokado liek bļodā, kur pievieno arī nepieciešamo daudzumu sviesta. Visu sakuļ ar mikseri aptuveni minūti.

11

Pēc tam glazūrai pievieno no vaniļas pāksts izņemtos vaniļas graudiņus un iesijā pūdercukuru. Tāpat kā iepriekš, visu sakuļ ar mikseri, kamēr iegūta vienmērīga, krēmīga masa.

12

Gatavo avokado glazūru liek ledusskapī, lai tā aptuveni pusstundu sastingst.

13

Kad kēksiņi atdzisuši un glazūra sastingusi, avokado krēmu ziež uz kūciņu virspuses tāpat ar nazīti, vai ar konditorejas tūtas palīdzību.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!