Foto: Shutterstock
Valriekstu - kļavu sīrupa mafini kārumam pie tējas.
50Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
100 gmilti (aukstākā labuma)90 gmilti (rupja maluma)2 TKcepamais pulveris0.5 TKsoda80 gsasmalcināti valrieksti1 gab.ola50 gcukurs100 geļļa vai sviests75 gkļavu sīrups250 gjogurts120 mlpaniņas0.5 TKrūgto mandeļu ekstrakts DEKORAM:12 gab.valriekstu pusītes

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180*C. Cepamās formas ieziež ar taukvielām vai ieliek papīra formiņas.

2

Lielā traukā miltus sajauc ar cepamo pulveri, sodu un valriekstiem.

3

Citā traukā sakuļ olu. Pievieno cukuru, eļļu vai sviestu, kļavu sīrupu, jogurtu, paniņas, ekstraktu un samaisa. uz 5-10 minūtēm atstāj mīklu pastāvēt.

4

Pievieno miltu masu un samaisa.

5

Masu sadala pa kēksiņu formām. Pa virsu katram mafinam uzliek valrieksta pusīti.

6

Liek cepeškrāsns vidū un cep 20-25 minūtes, līdz mafini paliek zeltaini.

7

Gatavos mafinus atstāj formā vēl 5 minūtes, tad izņem no formas un pasniedz siltus.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!