Foto: Shutterstock
Trausli, smaržīgi un ļoti garšīgi. Ar bieza ievārījuma palīdzību salipina kopā divus cepumus, veidojot nelielu kūciņu. Svarīgi cepumus necept pārāk ilgi, tiem ir jābūt gaišiem.

Kā taukviela šajā senajā receptē tiek izmantoti cūku tauki. Ikviens, kas "baidās" no cūku taukiem, var izmantot sviestu, bet, ja mīklu iejauks ar taukiem, cepumi sanāks īpaši trausli un irdeni.

Dažas dienas pirms cepumu cepšanas, pūdercukurā ierok vaniļas pāksti un ļauj tai aromatizēt cukuru.

240Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gpūdercukurs1 vaniļas pāksts300 gcūku tauki (istabas temperatūrā)250 gcukurs1 ola2 olu dzeltenumi1 citrona sula1 TKrīvēta citronu miziņa250 gvalrieksti600 gmilti aprikožu džems

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Miksera traukā sakuļ mīkstus taukus ar cukuru, līdz veidojas gaisīgs krēms. Iekuļ olu, olu dzeltenumus, sulu no viena citrona un smalki rīvētu citrona miziņu.

2

Sadrupina smalkāk riekstus un pievieno olu krēmam, iesijā miltus un samaisa vienmērīgu mīklu. To sadala divās daļās, saplacina plācenī, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī, atdzesējot 3 stundas.

3

Liek karsēties cepeškrāsni 160°C, sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru. Ņem vienu daļu ar mīklu, uz ar miltiem apkaisītas darba virsmas izrullē to apmēram 5 mm biezumā. Ar formiņu izspiež cepumiņus (pāra skaitu) un liek uz sagatavotās plāts. Ja vēlas no augšas redzēt ievārījumu, tad augšējā cepumiņā ar mazāku formiņu izspiež caurumiņu.

4

Kad visa mīkla izstrādāta, plāti liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 12 minūtes, līdz cepumi izcepušies, bet nav sākuši dzeltēt. Tos uz restītēm atdzesē. Pēc tam ar ievārījuma palīdzību veido cepumu kūciņas, salīmējot kopā pa diviem cepumiem. Iegūto kūciņu bagātīgi apkaisa ar vaniļas pūdercukuru, kārto uz cepumu šķīvja. Pasniedz pēc divām vai trijām dienām, tad tie būs visgaršīgākie. Vēsumā, slēgtā traukā var glabāt mēnesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!