Foto: Shutterstock
Grūti iedomāties vēl vasarīgāku kūku, kā groziņu ar vārīto krēmu, kas rotāts ar svaigajām avenēm. Dotais krēma daudzums sanāks, lai piepildītu apmēram 20 cm lielu tartes groziņu. Ja vēlies, vārīto krēmu vari sajaukt ar sakultu putukrējumu, līdz attiecībām 1:1.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 mlcukurs50 mlkukurūzas ciete šķipsnasāls400 mlpiens4 olu dzeltenumi30 gsviests1 TKvaniļas ekstrakts1 smilšu mīklas groziņš (apmēram 20 cm)250 mlavenes1 ĒKpūdercukurs

Sagatavošana

1

Katliņā ieber cukuru un kukurūzas cieti, ar kuļamo slotiņu samaisa. Pievieno nelielu šķipsniņu ar sāli, izmaisa.

2

Atsevišķā traukā samaisa krēma šķidrās sastāvdaļas. Traukā ielej pienu (istabas temperatūrā vai aukstu), pievieno olu dzeltenumus un ar slotiņu sakuļ, līdz veidojas vienmērīga olu piena masa.

3

Nepārtraukti maisot cukuru un cieti, katliņā ielej olu pienu. Pēdējo pievieno sviestu. Turpinot maisīt krēmu, pienu uz vidējas uguns uzvāra, pēc tam turpina krēmu vārīt apmēram 3 - 4 minūtes. Krēms ir visu laiku jāmaisa, lai tas veidotos vienmērīgs un nepiedegtu pie katliņa dibena.

4

Kad krēms uz lēnas uguns vārījies apmēram minūti, tam pievieno vaniļas ekstraktu. Kad krēms gatavs, to izkāš caur smalku sietu, lai atbrīvotos no olu receklīšiem un nelieliem kunkulīšiem. Šo soli var arī izlaist.

5

Krēma virsmu nosedz ar pārtikas plēvi, to cieši piespiežot pie krēma. Tādējādi uz krēma neveidosies piena plēve un garoza. Atdzesē krēmu līdz istabas temperatūrai, pēc tam liek ledusskapī un dzesē vismaz 2 stundas vai visu nakti. Krēms var ledusskapī glabāties līdz 2 dienām.

6

Izcep smilšu mīklas vai trauslās smilšu mīklas groziņu. Trauslās smilšu mīklas recepti var izlasīt šeit. Uzmanību, neizcep pārāk plānu groziņu. Ja groziņa pamatne būs pārāk plāna, tā izjuks, sasūcoties mitro krēmu.

7

Kad groziņš atdzisis, to pilda ar aukstu vārīto krēmu. Pirms pildīšanas krēmu izmaisa. Grezno ar svaigām avenēm, pārkaisa ar pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!