Foto: Privātais arhīvs

“Svētku laikā savus mīļos iepriecināju ar griķiem un karija-vistas mērci,” raksta receptes autore Nikola savā pieteikumā Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursam.

50Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gvistas fileja250 mlsaldais krējums (35%)100 mlpiens7 gkarijs (puse no 15 gramu paciņas) šķipsnasāls šķipsnascitronpipari kartupeļu ciete1 ola2 ĒKolīveļļa250 ggriķi (2 paciņas)

Sagatavošana

1

Liek vārīties griķus.

2

Vistas fileju sagriež palielos gabaliņos, apviļā sakultā olā, tad apvārta kartupeļu cietē, kurā iemaisīta aptuveni viena tējkarote citronpiparu. Vistas gabaliņus apcep sakarsētā pannā, uz kuras uzlieta olīveļļa.

3

Kamēr cepas vista, sagriež papriku. Papriku griež strēmelītēs (aptuveni puscentimetra platumā) un katru strēmeli vēl uz pusēm, lai sanāk īsākas strēmelītes, pievieno vistai un apmaisot turpina cept 2-3 minūtes.

4

Pievieno saldo krējumu, pienu, iemaisa karija pulveri, sāli, nogriež mazāku liesmu (ja ir elektriskā, tad nogriež uz vidējo karstuma režīmu), sutina mērci zem vāka aptuveni 10 minūtes.

5

Lai mērcei būtu biezāka, pievieno un iemaisa iepriekš nelielā ūdens daudzumā izšķīdinātu 1 ĒK kartupeļu cietes. Kad mērce sāk sabiezēt, nogriež liesmu.

6

Griķus nokāš, pārlej ar mērci un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!