Foto: Shutterstock
Vēja kūkas ar šokolādes krēmu un glazūru īpašajam cienastiņam.
90Minūtes
19Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 glāzeūdens1 glāzekviešu milti100 gsviests5 gab.olas šķipsnasāls ŠOKOLĀDES KRĒMAM:4 ĒKrīvēta tumšā šokolāde1 glāzepiens3 ĒKcukurs1 ĒKpūdercukurs3 gab.olas vaniļas cukurs ŠOKOLĀDES GLAZŪRAI:1 ĒKrīvēta tumšā šokolāde1 ĒKmilti0.5 ĒKpūdercukurs5 ĒKpiens50 gsviests vaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Gatavo plaucēto mīklu :Ūdeni kopā ar sāli un sviestu uzvāra, verdošā ūdenī maisot ber visus miltus un maisot karsē, līdz mīkla saveļas kamolā un atlec no katla malām. Nedaudz atdzisušā mīklā pa vienai iemaisa olas.

2

Mīklu liek pergamenta turziņā, kurā ielikts robots konditorejas uzgalis(tillīte) un uz sagatavotas plāts izspiež apaļas vai garenas kūciņas.

3

Pirmās 15 min nedrīkst atvērt cepeškrāsni, kūkām jāizcepas brūnām, sausām, stingrām, ar tukšu vidu.

4

Šokolādes krēms: Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi. Šokolādei pievieno pienu, cukuru un ar mikseri kuļ līdz cukurs pilnībā izkūst. Turpinot kult pievieno pa vienai olu dzeltenumus. Citā traukā olu baltumus sakuļ stingrās putās un pa porcijām iemaisa šokolādes masā. Krēmu turpina kult vēl 3 - 5 minūtes un pilda konditorejas maisiņā ar šauru uzgali. Ledusskapī noliek uz 25 - 30 minūtēm.

5

Šokolādes glazūra: Rīvētu šokolādi sajauc ar miltiem, pūdercukuru un siltu pienu. Samaisa un maisot karsē uz maza uguns, līdz uzvārās. Pēc tam atdzesē. Pievieno sakultu sviestu ar vanilīnu, samaisa un atdzesē.

6

Vēja kūkas pilda ar atdzesēto krēmu (uzmanīgi iedurot uzgali kūkā un iespiežot nedaudz krēma). Vēja kūkas liek uz šķīvja, pārziež ar siltu glazūru un uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanai.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!